Сексът без чувства не вреди на здравето

понеделник, 14 декември 2009 г.

Противно на всеобщото схващане, необвързващите ласки не разрушават емоционалната ни стабилност

Снимка: ЕПА/БГНЕС Сексът без обвързване не е опасен за здравето

Сексът без обвързване няма да ви опустоши емоционално.

Противно на общоприетото схващане, той не предизвиква чувства, твърди ново изследване. Със сигурност обаче този тип преживявания не са за всеки.

Учени от университета в Минесота разговаряли с 1300 млади хора на възраст между 18 и 24 години за интимните им приключения, емоционалното им състояние и себеоценка.

Едва 1/5 от тях признали, че се отдават на ласки за една нощ, но това по никакъв начин не е повлияло на тяхната психическа стабилност и не е "повредило" чувствителността им.

Резултатът се оказал изненадващ за изследователите, защото масовото мнение е, че сексът без обвързване е едва ли не вреден за здравето.

"Бяхме изумени. Традиционните възприятия как сексът без чувства и сметкаджийството са пагубни за емоционалността ни се опровергаха. Цял живот учим децата си на това, но се оказва, че не е вярно", казва Марла Айзенберг, която изследва здравето на младите хора.

В подкрепа на традиционните възприятия тя все пак добавя, че интимността със случайни партньори не е за всеки.

Тя крие редица рискове за здравето като предавани по полов път болести и нежелана бременност в ранна възраст, които в никакъв случай не трябва да се подценяват.

Резултатите от проучването обаче поставят на обсъждане друг въпрос - дали мъжете, или жените си доставят по-често интимни наслади, без от това да следва емоционално обвързване.

29% от анкетираните господа и 14% от дамите са потвърдили, че го правят.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 
◄Design by Pocket